Kanker:


Het verhaal van de dagelijkse strijd van vele mannen en vrouwen tegen de ziekte. Naast het medische aspect, alle onderzoeken, de behandeling, herstel.. is ook het innerlijk en uiterlijk welbevinden een zeer belangrijke factor. Eenmaal buiten het ziekenhuis valt deze zorg weg en is er vaak een drempel om naar de schoonheidsspecialiste te gaan. Ik engageerde mij tot een gespecialiseerde opleiding via het IFPC in het AZ Turnhout voor klanten/patiënten die met hun verhaal en voor een aangepaste verzorging bij Cabientje terecht kunnen. Als professional & uit persoonlijke ervaring vind ik het belangrijk om te weten wat kanker is, de nevenwerkingen, de ziektebeleving, de voeding, psychologische aspect en zoveel meer. ‘’Omdat mensen met kanker ook mooi willen zijn’’.

Bij Cabientje is er niets om je voor te schamen, gewoon jezelf kunnen zijn en ''thuis'' voelen is belangrijk!
 

Wat mag je verwachten?

 
  • Vertrouwen
  • Een luisterend oor
  • Behandelsessies aangepast aan jouw ritme
  • Het juiste productgebruik. Niet elk merk of ingrediënt mag gebruikt worden. De huid is immers kwetsbaar.
  • Een massage met respect voor het ‘’getekende lichaam’’.
  • Make-up die kleur in het gelaat brengt en je wenkbrauwen tekenen.
  • Een workshop verzorging/Make-up voor jezelf.
  • Hygiëne
  • Bekijken en behandelen van diverse problemen van je huid en nagels.

 

Wellness gelaatsverzorging: 

Deze verzorging bestaat uit:
1. Een voetbad met verfrissende/ontspannende bestanddelen.
2. Gevolgd door een herbalancering massagetechniek van nek-en schouders.
3. Persoonlijk aangepaste gelaatsverzorging met herbalanceringsmassagetechniek voor het gelaat.
4. Tijdens het masker, een hand-en bovenarm herbalanceringsmassatechniek inclusief handpakking.
Cabientje werkt met aangepaste producten die zowel tijdens als na de behandeling mogen toegepast worden. 
75' | 65 euro
90' | 75 euro

Herbalanceringsmassage: Wat is een herbalanceringsmassagetechniek? 
Dit is een verwen-en zorgmassagebehandeling die een positieve wending geeft aan het welbevinden. Heel zachte aanrakingen, strijkbewegingen die het lichaam terug in balans brengen. Emotie, stress, angst bijvoorbeeld bij de medische behandelingen (operaties, chemo..). 
Een massage met aandacht voor psychische -en lichamelijke ontspanning voor zieke personen (volwassenen, kinderen) of naasten die meeleven met een zware periode. Een vertrouwde persoon en een gevoel van eigenwaarde voor jezelf. 
Eveneens wordt hier een ontspannend voetbadje voorzien incl. de nodige warmte & kussentjes. 
90'| 75 euroSpecifieke handverzorging incl. herbalanceringsmassage & handpakking:

Verzorging van je nagels en handen. Vaak zien we bij de behandelingen (vnl. Taxol & taxotère chemo) broze nagels en droge handen met kloofjes. Hydrofiele nagellak geeft bescherming en crème pakking zorgt voor intense voeding. Een verzorgend- en ontspannend momentje voor jouw en je 2 handen!
60'| 30 euroSpecifieke voetverzorging incl. herbalanceringsmassage & voetpakking:

Net zoals de handen kunnen voeten vaak ook een intense verzorging gebruiken. Nagelproblemen en droge huid komen veel voor. 
Een goede voeding van de huid is zeer belangrijk om bepaalde irritaties te kalmeren. 
60'| 35 euroTijd voor mijn klanten/ patiënten vind ik heel belangrijk. Die wordt ruim voorzien en ik werk niet op de minuut. Het gaat hier om een groter geheel waarbij het belangrijk is dat jij met een goed, ontspannen gevoel naar huis kan gaan! Tips en advies worden graag aangeboden. Alle vragen die je hebt tijdens je behandeling betreft huid, nagels, verzorging zijn welkom.
 

Cabientje on the road:
Indien het moeilijk is voor jouw om tot mijn Cabientje in Dessel te komen, dit kan om verschillende redenen zijn, bijv. ten gevolge van je behandeling, operatie, palliatieve zorg e.d., dan breng ik het Cabientje naar jouw thuis.
Speciaal voor patiënten brengen wij al het nodige materiaal voor jouw rust-en ontspanningsmoment in eigen omgeving. Neem even contact op met mij om dit te bespreken zodat we goed voorbereid zijn.

Wees welkom bij Cabientje als kankerpatiënt of chronisch zieke patiënt. Wij geven jouw een aangepaste welness gelaatsverzorging, herbalanceringsmassage, nagelverzorging, voetverzorging, je wenkbrauw terug inkleuren... een luisterd oor, ontspanning en zoveel meer!